ΒΡΑΒΕΙΟ YouSmile στο 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΒΡΑΒΕΙΟ YouSmile στο 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» και με πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τα “YouSmile Awards” την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

Σκοπός των βραβείων ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Το “Χαμόγελο του παιδιού” & το “Yousmile”

Το “Χαμόγελο του παιδιού” είναι ο Οργανισμός που βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη αποτελώντας το φύλακα άγγελο τους.
Το “Yousmile” είναι μία εθελοντική μαθητική δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να ακουστούν, να πουν αυτό που πιστεύουν και να δράσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και να στηρίξουν τις δράσεις του Οργανισμού.

1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία!

Οι εθελοντές του YouSmile συγκέντρωσαν, μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο, σημαντικές δράσεις παιδιών σε όλη την Ελλάδα που έχρηζαν ανάδειξης.

Το αποτέλεσμα ήταν: 1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία! Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος θύμισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι ο 10χρονος ιδρυτής του οργανισμού, ο Ανδρέας, ήταν το παιδί που ενέπνευσε και άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Τα παιδιά έχουν φωνή και οφείλουμε να τα ακούμε και να τα παροτρύνουμε να ακολουθούν τα όνειρά τους, χωρίς να χαλάμε την αγνή ψυχή τους με τα δικά μας προβλήματα».
Την εκδήλωση, που παρουσίασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τίμησαν με την παρουσία τους ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, γνωστοί παρουσιαστές και καλλιτέχνες και εκπρόσωποι φορέων, ενώ συμμετείχαν σε αυτή
μαθητές, μαθήτριες εκπαιδευτικοί και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία που δόθηκαν:

Βραβείο “YouSmile” Περιβάλλον: 5ο Γυμνάσιο Σερρών

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για τις πολλαπλές δράσεις Περιβαλλοντικού χαρακτήρα που υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (Προώθηση της ιδέας της Οικολογικής μετακίνησης, Καθαρισμός της Κοιλάδας Αγίας Βαρβάρας , Ανακύκλωση τηγανέλαιων, μελανοδοχείων, λαμπτήρων, πλαστικών, ηλεκτρικών συσκευών, συσσωρευτών κλπ)

  • Βραβείο “YouSmile” Δικαιώματα: Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, δημιουργός του teens4greece.com, του 1ου think tank εφήβων στην Ελλάδα.
  • Βραβείο “YouSmile” Παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά: Μαρία – Ελένη Σκληρου και Σοφία Τριανταφυλλίδη, Για την στήριξη συμμαθήτριας τους με προβλήματα επικοινωνίας και προσαρμογής.
  • Βραβείο “YouSmile” Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά: Γυμνάσιο Χιλιομοδίου για την στήριξη απόρων συμμαθητών τους αλλά και όλων όσοι έχουν ανάγκη στην περιοχή τους
  • Βραβείο “YouSmile” Αθλητισμός: Εμμανουήλ Καραλής, 17 χρονος Πρωταθλητής του Άλματος Επι κοντώ, για τις Παγκοσμίου Επιπέδου επιδόσεις
  • Βραβείο “YouSmile” Τέχνη: Ευγενία Δερμιτζόγλου, για την ζωγραφιά της που βραβεύτηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό με θέμα την Ειρήνη
  • Βραβείο “YouSmile” Τεχνολογία – επιστήμες: SmartRobots από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, για την κατασκευή «Έξυπνου λεωφορείου χωρίς οδηγό»
  • Βραβείο “YouSmile” Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά: Ανάργυρος Δρίβας Καθηγητής Φυσικής, για τα εθελοντικά μαθήματα Αστρονομίας σε μαθητές και τη βράβευση τους σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας