Βράβευση της Περιστέρη από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Βράβευση της Περιστέρη από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Βράβευση_Περιστέρη_ΠΕΔΤο μεσημέρι της Τρίτης (11/11) πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση της περιόδου 2014-2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας στο Ροδολίβος, έδρα του Δήμου Αμφίπολης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, από τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου, στην Κατερίνα Περιστέρη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στον τυμβο Καστά της Αμφίπολης, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσπάθειας και του έργου, της ιδίας και της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται.

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ ενισχύει οικονομικά τον Δήμο Αμφίπολης, με το συμβολικό ποσόν των 30.000 ευρώ, για εκτέλεση έργων που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του κυρίων ανασκαφικού έργου.  Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμφίπολης είναι ο μικρότερος σε πληθυσμό Δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το νεοκλασικό της πρωην ΤΕΔΚ στον Δήμο Σερρών
ΤΕΔΚ-Σερρών
Με ομόφωνη, επίσης, απόφασή του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ παραχωρεί, δωρεάν, κατά χρήση, στον Δήμο Σερρών το νεοκλασικό κτήριο που είναι ιδιοκτησίας της πρώην ΤΕΔΚΝ Σερρών.
Οι Δήμαρχοι των Δήμων Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνος Μελίτος και Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς το ΔΣ της ΠΕΔ.

Δήλωση Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης της ΠΕΔΚΜ  να διεξάγει την πρώτη της συνεδρίαση στο δήμο Αμφίπολης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γ.Ορφανός έδωσε την δική του ερμηνεία. «Η συγκεκριμένη επιλογή στέλνει το μήνυμα ότι υπάρχει ένα ένδοξο παρελθόν, το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε αλλά να δημιουργήσουμε και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τις επόμενες γενιές»

Συνεδρίαση_ΠΕΔ11-11-2014
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Μακεδονίας-Θρακης κ. Γιώργος Ορφανός και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.  Μηνύματα έστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.  Παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, Δήμαρχοι Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμφίπολης.