Βράβευση των μαθητών της στ2 τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών από τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη

Βράβευση των μαθητών της στ2 τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών από τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη

ΣΤ2-13ο-κινηματογραφος_13 copyΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Απρίλη στη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της στ2 τάξης του 13ου δημοτικού σχολείου Σερρών αποκλειστικά για τους γονείς τους και άλλους συγγενείς.

Όπως μας ενημέρωσαν, τα παιδιά παρουσίασαν χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ένα πρόγραμμα που συνδύασε τη προβολή των 2 ταινιών που δημιούργησαν και θεατρικών δρώμενων με την επίδειξη πειραμάτων ..προκαλώντας άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση στους μπαμπάδες τις μαμάδες και τους υπόλοιπους συγγενείς τους,, .. όλα αυτά έγιναν στα πλάισια ενός project που έτρεξε μέσα στην τάξη τους για 6 μήνες και είχε τον τίτλο κινηματογραφικό εργαστήρι φωτογραφίας βίντεο και μοντάζ.

 

Η πρώτη ταινία τους με τίτλο «απόπνιξη» πήρε 2 βραβεία σε αντίστοιχους πανελλήνιους διαγωνισμούς και ο δήμαρχος όχι μόνο αποδέχτηκε την πρόταση να δώσει ο ίδιος τα βραβεία στους μαθητές αλλά και ενέκρινε μέσω του δημοτικού συμβουλίου χορηγία 500 ευρώ για τη αγορά υλικοτεχνικής υποδομής που θα στηρίξει και θα δώσει συνέχεια στο εργαστήρι…τους.

[embedplusvideo height=”270″ width=”480″ editlink=”https://bit.ly/1fTXdhx” standard=”https://www.youtube.com/v/isZwMqZwIf0?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=isZwMqZwIf0&width=480&height=270&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5198″ /]

Ψυχή του εργαστηρίου ο εθελοντής εξωτερικός συνεργάτης Ρόντσης Κυριάκος και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της τάξης Λατίνης Ανδρέας. Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των μαθητών /τριών που έκαναν περήφανο το σχολείο τους και το δήμο μας: Ιωαννίδης Αλέξανδρος, Νικολακάκη Ηλιάνα. Καμπουρίδης Γιώργος, Σαρακατσάνης Γιάννης, Πάντσιος Γιάννης, Πάντσιος Δημήτρης, Χατζηαντωνίου Φωτεινή, Σαρέγκος Γιάννης, Νικηφόρος Χρήστος, Κουρτίδης Χρήστος, Φούρναρης Χρήστος, Τζίκα Ελένη, Παρζιάλη Μιχαέλα, Καρδάκου Κατερίνα, Κατσιόλας Χριστόδουλος, Κανέλη Μαγδαληνή, Τραμπούρα Βασιλική, Κόκκινος Γιάννης, Τόττας Νικήτας, Κίστα Ραφαήλ.

Οι εργασίες των μαθητών και οι απίστευτες δημιουργίες τους παρουσιάζονται στον ιστοτόπο τους st2igmes.blogspot.gr