Βροχή, ανάγωγοι οδηγοί και… απροθυμία

Βροχή, ανάγωγοι οδηγοί και… απροθυμία

Του Νικου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.

Βροχή και σήμερα, που λέει και το τραγούδι.

Η δυσκολία να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της πόλης δεν οφείλεται τόσο στην ίδια τη βροχή, όσο στις ξεκολλημένες πλάκες (όπου υπάρχουν) των πεζοδρομίων καθώς και στα λιμνάζοντα νερά του -κατ’ επανάληψιν σκαφθέντος και ποτέ αποκατασταθέντος- οδοστρώματος που εκτοξεύουν πάνω σου τα διερχόμενα οχήματα. Κάποιοι ανάγωγοι οδηγοί λες και το κάνουν επίτηδες.

Ωστόσο η ανάπλαση του κέντρου προχωρεί με γοργούς ρυθμούς…

Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται. Εν πολλοίς ερήμην ή κόντρα σε κάποιους σχεδιασμούς και προσδοκίες.

Δε λες κουβέντα π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ, απλώς, αν έχεις, τον πληρώνεις και περιμένεις οσονούπω να μεταμορφωθεί σε… ΦΑΠ. Τα περί καταργήσεως κ.λπ. ήταν μία (ακόμα) υπόσχεση απ’ αυτές που γράφονται στο… χιόνι.

Από τη συζήτηση στη Βουλή για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες (αλγεινή θα έλεγα) εντύπωση μου έκανε η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν μιλώ για την εξαντλητική και καταλυτική κριτική που μπορεί και πρέπει ν’ ασκήσει κανείς στην κυβέρνηση, αλλά για την ηχηρή απροθυμία τους να συνδράμουν, με κάποιον τρόπο, ώστε να μπει, επιτέλους, σ’ αυτόν τον τομέα μία τάξη.

Ασφαλώς και δεν είναι όλοι διαπλεκόμενοι. Λείπουν όμως οι επεξεργασμένες θέσεις, πράγμα εξίσου σοβαρό.

Τέλος, η είδηση ότι σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει, ο Θεός να κατεβεί, συνέντευξη -μολονότι, όπως πάντα, ενδιαφέρουσα- Φίλη, Κατρούγκαλου ή Αλεξιάδη δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.