Με… φωτιά στην Πλατεία Ελευθερίας διαμαρτυρία της ΕΠΚΑΣ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με… φωτιά στην Πλατεία Ελευθερίας διαμαρτυρία της ΕΠΚΑΣ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Το βράδυ της Παρασκευής 9/11 μέλη της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών του ν.Σερρών (ΕΠΚΑΣ),  οργάνωσαν εκδήλωση διαναρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας, για την υπέρογκη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (η οποίασημείωσε αύξηση 40% σε σχέση με τις περσυνές τιμές, λόγω της αύξησης του φόρου από την Κυβέρνηση).

Η εκδήλωση περιλάμβανε το συμβολικό αναμα φωτιας με ξύλα στο κέντρο της πλατείας, ενω μέλη της Ενωσης κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά της αυξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η όλη δράση αποφασίστηκε στην συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 – 14 Οκτωβρίου 2012 στα Άνω Πορόϊα του Νομού μας αποφασίστηκε από κοινού η οργάνωση και συμμετοχή σε παράλληλη δράση κατά της άδικης αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Η δράση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση έκδήλωσης την ίδια χρονική στιγμή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος (Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα) με παρουσία μελών μας στις κεντρικές πλατείες, με ανάρτηση πανό κατά της αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης και υπέρ της μείωσης της τιμής του.                              

Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΚΑΣ καλούσε τους πολίτες “Σε αυτή την συλλογική δράση η συμμετοχή των πολιτών του νομού μας κρίνεται αναγκαία και παρακαλούμε να παραβρεθείτε όχι μόνο εσείς αλλά να παροτρύνετε και άλλους ώστε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε, προβληματιζόμαστε και πάνω απ’ όλα αντιδρούμε σε κάτι άδικο και υπερβολικό για τους κατοίκους της Β. Ελλάδας. Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε τόσο δυνατότερη θα φτάσει η φωνή μας στους ιθύνοντες της πολιτείας.”

Δυστυχώς όμως η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μικρή (πράγμα συνηθισμένο βέβαια για τις Σέρρες) καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν του 30-40 πολίτες.