Ξεκινά η επαναλειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας με πόρους του Δήμου Σερρών

Ξεκινά η επαναλειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας με πόρους του Δήμου Σερρών

21-12-2014 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΕπαναλειτουργείΜετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της φτώχειας, ο Δήμος Σερρών συνεχίζει με δικούς του πόρους την λειτουργία των δομών του προγράμματος, όπως κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνική κουζίνα, δημοτικό λαχανόκηπο και κοινωνικό παντοπωλείο.
Ηδη λειτουργεί το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών στην οδό Δ.Σπυρίδη 13 και σήμερα ξεκινά η λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στην οδό Καλαμπάκας στα στενά του Μποέμ.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σχετικά στα μέσα ενημέρωσης την Δευτέρα 22-12-2014, μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κα Σταυρούλα Αγιαννίδου-Αρβανίτη, ανακοινώθηκε επίσης ότι όχημα του Δήμου θα βρίσκεται σταθμευμένο στη πλατεία Νίκης της Λαϊκής Αγοράς (στο γνωστό ως «στρόγγυλο»), κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης απ’ αυτήν την εβδομάδα (23 του μήνα).

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:  «Οσοι Σερραίοι πολίτες μπορούν,ας προσφέρουν τρόφιμα στην κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών»

Ο Δήμπς Σερρών στην ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα: Κάθε Σερραία ή Σερραίος που επιθυμεί να προσφέρει-από καρδιάς-φρέσκα είδη και φαγώσιμα από την Λαϊκή Αγορά μπορεί να τα παραδίδει στο όχημα και τους ανθρώπους της Κοινωνικής Κουζίνας, οι οποίοι διανέμουν κάθε ημέρα ζεστό φαγητό σε πάνω από εβδομήντα συνανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και έχουν ανάγκη την αγάπη όλων.
Όχι μόνον τις άγιες ημέρες που πλησιάζουν, αλλά επί καθημερινής βάσης υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι κατέφυγαν με αξιοπρέπεια στο Δήμο και στην Κοινωνική Κουζίνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητού.

Οπως καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερρών: “Ο αριθμός τους δυστυχώς αυξάνεται, γι αυτό κανείς ας μη μείνει αμέτοχος στην προσπάθεια του τμήματος της Κοινωνικής Μέριμνας.
Η Κοινωνική Κουζίνα πρέπει να λειτουργεί κάθε μέρα. Κι αν είναι ζεστή, έτσι και η καρδιά όλων θα είναι ζεστή…. από την προσφορά και την εκτίμηση προς τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας…”