Ξεκινά η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων σε Σκούταρι και Κ. Μητρούση

Αγγελίδης-Αραμπατζής-ΔΕΥΑΣΣτη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχός Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρος Αραμπατζής το Σάββατο 29/3 ανακοίνωσαν την κατασκευή εσωτερικών δικτύων σε Σκούταρι και Μητρούσι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ, τέλη Απριλίου ο εργολάβος ξεκινά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις κοινότητες Κ. Μητρούση και Σκουτάρεως και στα δύο χωριά συγχρόνως. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Θ. Αραμπατζής και ο ομόλογός του της κατασκευαστικής εταιρίας Κοινοπραξία Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ  – ΤΕΣ ΑΕ κ. Ναούμ Πασσιάς υπέγραψαν τη σύμβαση της μελέτης –Κατασκευής του έργου, την Παρασκευή 28 Μαρτίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.000.743,50 ευρώ με ΦΠΑ και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Θα ακολουθήσουν έξι μήνες δοκιμαστικής  λειτουργίας. Στη συνέχεια έπεται το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό.
Ήδη, όπως γνωρίζετε, κατασκευάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο ο εξωτερικός αγωγός με τα 4 αντλιοστάσια που θα μεταφέρουν τα λύματα των δύο κοινοτήτων στο Βιολογικό».
Π. Αγγελίδης : «Δεν υπάρχει έγκριση της δαπάνης των ιδιωτικών συνδέσεων από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Το παλεύουμε».
Ιδιωτικές Συνδέσεις
 «Δεν υπάρχει καμία έγκριση μέχρι αυτή τη στιγμή, το παλεύουμε», τόνισε ο Π. Αγγελίδης σχετικά με τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών συνδέσεων από το ΕΠΠΕΡΑΑ. «Θα εκτεθούν για μία ακόμη φορά όλοι όσοι δηλώνουν ότι η δαπάνη εγκρίθηκε και το κρύβουμε, όπως εκτέθηκαν με το τέλος 80%, το δάνειο για την ανακαίνιση του πρώην Ορφανοτροφείου, τη μείωση στην τιμή του νερού, κ.α.» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
«Αν υπάρξει έγκριση η αντιπολίτευση θα δηλώνει ότι επετεύχθη «κατόπιν ενεργειών» της, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα φταίει ο Δήμαρχος» παρατήρησε ο Π. Αγγελίδης.
Advertisements