Ξεκινά την Παρασκευή 5/12 η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες, με Ραλλία Χρηστίδου

Ξεκινά την Παρασκευή 5/12 η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες, με Ραλλία Χρηστίδου

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ 2014 2014-12-2 002Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης (2/12) ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιος Ραμπότας ανακοίνωσε, επίσημα, τον προγραμματισμό της έναρξης της «Πολιτείας των Ευχών» την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 8:00μμ Στις 8:00μμ ο Δήμαρχος Σερραίων θα μας καλωσορίσει στην Πολιτεία ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και δίνοντας το στίγμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής για τις Σέρρες, στη συνέχεια θα πάρει τη «σκυτάλη»  η Ραλλία Χρηστίδου, και θα ανεβάσει τους ρυθμούς των επισκεπτών με τα τραγούδια της.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη που ξεκίνησε πέρυσι  για να τονωθεί η αγορά των Σερρών και να δοθεί μια Χριστουγεννιάτικη νότα στην πόλη των Σερρών. Όπως τονίστηκε,   παρά την οικονομική κρίση και την σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρησή του, αποφάσισαν να μετατρέψουν τις Σέρρες σε μία μεγάλη πολιτεία χαράς και εορταστικής προσμονής για τα Χριστούγεννα που έρχονται και το νέο χρόνο που πλησιάζει.

Ο κ.Ραμπότας υποστήριξε ότι: για ακόμη μία χρονιά αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και η πολιτεία των Ευχών θα ανοίξει τις πύλες της, προκειμένου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα επιθυμήσουν να απολαύσουν την γοητεία της πλέον όμορφης περιόδου του έτους και να ζήσουν λίγες στιγμές εορταστικής μαγείας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Σερρών (ΚΕΔΗΣ) διοργανώνει  τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» κι’ εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Πάρκο του Θερινού Θεάτρου του Δήμου από 5 / 12 / ΄14   έως  6 / 1 / ΄15.

Ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Ευθύμη Ραμπότα κατά την επίσκεψή τους στο χώρο όπου στήνεται η "Πολιτεία των Ευχών"
Ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Ευθύμη Ραμπότα κατά την επίσκεψή τους στο χώρο όπου στήνεται η “Πολιτεία των Ευχών”

Βασικός στόχος παραμένει η ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης, ώστε να ωφεληθούν ανήμποροι συμπολίτες μας και να λάβουν έτσι μικρές δόσεις χαράς, τις άγιες ημέρες, όπως επίσης και η στήριξη της σερραικής αγοράς και των επιχειρήσεων.

Στην Πολιτεία των Ευχών, πέραν της παρουσίας της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με διάφορες δράσεις (των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ, του Εικαστικού Εργαστηρίου «ΑΡΤΙΟ», της Σχολής χορού), κοινωνικού και φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, θα λειτουργούν καθημερινά στο χώρο, που θα είναι διακοσμημένος χριστουγεννιάτικα, παγοδρόμιο, καρουζέλ, παγοτσουλίθρα, συγκρουόμενα, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια κ.λ.π. για τη διασκέδαση όλων των μικρών και μεγάλων επισκεπτών μας, κλόουν, ξυλοπόδαροι, και σώου για τα παιδιά. Και όπως κάθε χρόνο το τρενάκι, που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης και θα τους φέρνει στην Πολιτεία των Ευχών.

Τέλος, θα υπάρχει πλούσιο βραδινό πρόγραμμα με νεανικά μουσικά συγκροτήματα, μουσικές βραδιές, παραδοσιακά και άλλα χορευτικά σχήματα ενώ τα πρωινά θα λαμβάνουν χώρα διάφορα χάπενιγκς, μάγος, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κατασκευές, face painting κ.α.

 Στην Πολιτεία των Ευχών θα έχουν παρουσία με διάφορες δράσεις πολλοί κοινωνικοί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι με παραδοσιακά χορετικά σχήματα από όλο το Νομό, ενώ τα βράδια έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με γνωστούς πανελληνίως καλλιτέχνες, τοπικά μουσικά σύνολα και νεανικά συγκροτήματα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ απευθυνε κάλεσμα στους σερραίους λέγοντας:

 Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησής του και να επισκεφθείτε από τις 5 αυτού του μήνα  έως τις 6 Ιανουαρίου την Πολιτεία των Ευχών που στήθηκε ειδικά στο Πάρκο του Θερινού Θεάτρου του Δήμου. Βασικός στόχος μας είναι να παρέχουμε σ’ όλους-και κυρίως στα παιδιά-χαρά, διασκέδαση και δώρα!! 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

https://issuu.com/80004/docs/politia_eyxon_2014-15