Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Διακοπές, βιβλία και θέατρο μέσω ΟΓΑ

Εξαήμερες διακοπές σε τουριστικά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιπλωμένες κατοικίες και camping προβλέπει το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Που απευθύνεται στους ασφαλισμένους ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας».

Μέσα από τα προγράμματα αυτά, 530.000 άσφαλισμένοι και οι οικογένειές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές, αλλά και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θέατρα.

ΟΓΑ-Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά σήμερα Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013 και αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι είναι να υποβάλουν μια αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι των προγραμμάτων μπορούν να είναι: οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων, οι χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Οι προϋποθέσεις
Προϋπόθεση συμμετοχής στο Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας-τετραπληγίας.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα διενεργηθεί ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων, που θα ενταχθούν σε κάθε πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας». Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.