Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του δήμου Σερρών.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του δήμου Σερρών.

Κολυμβητήριο_Σερρών_φυσικό αέριοΣτα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σερρών ΟΠΑΚΑΠΑ ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σερρών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία Α.ΜΙ.ΚΑΤ.ΑΕ. υπογράφτηκε στις 7/4/2014.

Η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σερρών είναι οικολογικού προσανατολισμού, θα μειώσει το κόστος θέρμανσης των κτιρίων τουλάχιστον κατά 30%, θα απαλλάξει το Νομικό Πρόσωπο από χρονοβόρες διαδικασίες προμήθειας καυσίμων, θα σταθεροποιήσει  τη θερμοκρασία του νερού στην πισίνα κ.α.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει :

Δίκτυο σωληνώσεων εσωτερικών και εξωτερικών , που θα ξεκινά από τον μετρητή της Δημόσιας Εταιρείας Παροχής Αερίου και θα καταλήγει στις εισόδους των λεβητοστασίων του Κολυμβητηρίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων με πίεση 1 bar.

Στις εργασίες αυτές συμπεριλαμβάνονται διανοίξεις τάφρων, μηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες και τις αντίστοιχες αποκαταστάσεις.

  • 1. Αποξήλωση δύο λεβήτων  από το λεβητοστάσιο του Κλειστού Γυμναστηρίου  και προμήθεια και τοποθέτηση ενός λέβητα.
  • 2. Αποξήλωση τριών καυστήρων πετρελαίου από το λεβητοστάσιο του Κολυμβητηρίου και τοποθέτηση αντίστοιχων καυστήρων φυσικού αερίου και ενός καυστήρα.
  • 4. Τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης.( πίνακας ανίχνευσης ζωνών, ανιχνευτές φυσικού αερίου, κ.λ.π) όπως αυτά προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη χρήση φυσικού αερίου σύμφωνα με την αντίστοιχη μελέτη.
  • 5. Έλεγχος και δοκιμές του συστήματος , ρυθμίσεις των διατάξεων του σταθμού, ρυθμίσεις πίεσης  κ.λ.π.

Επίσης επισημαίνεται ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν από τον ανάδοχο σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη  εγκατάστασης από τη ΔΕΠΑ .

Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας του κ.Δούκα Γεωργίου και ολοκληρώνεται από τον κ.Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη.