Ξεκίνησε η εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Ξεκίνησε η εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης (6/12) η σταδιακή εκκένωση της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών. 

Αιτία οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις Σέρρες λόγω του Χειμώνα, καθιστά τη διαβίωση των προσφύγων στις σκηνές αδύνατη. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι (περίπου πάνω από 180 είναι μικρά παιδιά) και άλλοι 150 νέοι.

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των οικίσκων

Επίσης η έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση των μεταλλικών οικίσκων θα έκανε τις συνθήκες διαβίωσης πιο δύσκολες, ενώ ελλόχευε και ο κίνδυνος ατυχημάτων(ειδικά για τα μικρά παιδιά), αφού η περιοχή έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με κίνηση βαρέων οχημάτων και ανοίγματα για τη τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης – αποχέτευσης.

Μέχρι τη Παρασκευή η μεταφορά

Το απόγευμα της Τρίτης στις 17.30 ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη τρία τουριστικά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους πρώτους 70 πρόσφυγες μαζί με τα υπάρχοντά τους σε τρία, αρχικά, ξενοδοχεία στα Νέα Βρασνά.

Η εκκένωση του καταυλισμού θα ολοκληρωθεί σταδιακά μεχρι τη Παρασκευή (9/12)  ή το αργότερο μέχρι τη Κυριακή (11/12).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε ξενοδοχεία και πανσιόν των Νέων Βρασνών

Ολοι οι πρόσφυγες του καταυλισμού των Σερρών (περίπου 500) θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία και πανσιόν των Νέων Βρασνών.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, θα επιστρέψουν μετά από διάστημα 60 ημερών, με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κέντρο Προσφύγων Σερρών, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγυρίσουν σε σκηνές, αλλά να μεταφερθούν οριστικά στους μεταλλικούς οικίσκους.

Πρόσφυγες σε ξενοδοχεία των Σερρών

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, πρόσφυγες θα ξεχειμωνιάσουν σε ξενοδοχεία των… Σερρών.

Συγκεκριμένα πρόσφυγες που διαμένουν στη περιοχή της Δράμας θα στεγαστούν στο Ξενοδοχείο «Αετόπετρα» στις Σέρρες (σ.σ. βρίσκεται στο 20χλμ του δρόμου Σερρών-Λαϊλιά, σε υψόμετρο 1.000μ και ήταν κλειστό εδώ και τρία χρόνια).

Επίσης πρόσφυγες που διαμένουν στη Καβάλα θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία στα Ανω Πορρόια του Δήμου Σιντικής.