Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες -παλιννοστούντες στο νομό Σερρών

Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες -παλιννοστούντες στο νομό  Σερρών

μαθήματα-ελληνικών-μετανάστεςΤο Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν. Στα πλαίσια των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης στους εκπαιδευομένους και παράλληλα γίνεται    προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Επικοινωνία και εγγραφές στην Yπεύθυνη Εκπαίδευσης των Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα- Τουτζιάρη Ιορδάνα

τηλ:23210 56415,κιν:6938722889

E-mail: itoutziari@hotmail.com