Ξεκινούν τα μαθήματα για 149 προσφυγόπουλα, απογευματινές ώρες, σε σχολεία της πόλης των Σερρών

Ξεκινούν τα μαθήματα για 149 προσφυγόπουλα, απογευματινές ώρες, σε σχολεία της πόλης των Σερρών

Ξεκινούν τα μαθήματα για 149 προσφυγόπουλα, απογευματινές ώρες, σε σχολεία της πόλης των Σερρών

Στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα Τμήματα Υποδοχής των προσφυγόπουλων που διαβιούν στον καταυλισμό του πρώην ΚΕΓΕ, στην πόλη των Σερρών.

Η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες τις απογευματινές ώρες στο Μουσικό Σχολείο, στο 6ο, 12ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τον Συντονιστή Εκπαίδευση των Προσφύγων Κώστα Τζήκα θα εκδοθεί και το ΦΕΚ για την επίσημη λειτουργία των τμημάτων.

Συνολικά στα σχολεία θα φοιτήσουν 181 παιδιά, από τα οποία: 32 νήπια, 107 στο δημοτικό και 42 στο γυμνάσιο.

Για τα 32 νήπια θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο εντός του κέντρου φιλοξενίας.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

 

Ενημέρωση τη Δευτέρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

Την Παρασκευή 04-11-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προετοιμασίας για τη φοίτηση των παιδιών του προσφυγικού καταυλισμού της πόλης των Σερρών στα γραφεία των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες , οι οποίοι και ενημερώθηκαν από το Συντονιστή Εκπ/σης Προσφύγων και τους Δ/ντές Εκπ/σης για το πλαίσιο, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πόλης μας, που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές του προσφυγικού καταυλισμού και των δύο βαθμίδων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι Διδ/ντων και οι Σύλλογοι Γονέων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων.

Εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των παραγόντων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στη διαδικασία Εκπ/σης των παιδιών του προσφυγικού καταυλισμού της πόλης των Σερρών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 07-11-2016 και ώρα 17:00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών(Αθανασίου Μαυρίδη 2).

Στη συνάντηση θα κληθούν να συμμετέχουν η Ιερή Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, ο κ. Δήμαρχος Σερρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, ο Δικηγορικός Σύλλογος , οι αρμόδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων. Θα παρευρεθούν επίσης αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας.