Ξυλοδαρμός γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας

Ξυλοδαρμός γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας

Ξυλοδαρμό δύο γιατρών του ΕΣΥ του Κ.Υ. Ηράκλειας, καταγγέλλει ο σύλλογος γιατρών του ΕΣΥ ΠΦΥ της Π.Ε. Σερρών.

Σύμφωνα με την καταγγελία η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια εφημερίας του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας το περασμένο Σάββατο 3/3 κατά τη εξέταση ασθενών και το επεισόδιο εκτός από λεκτική περιελάμβανε και σωματική κακοποίηση δύο γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος Ρομά του χωριού Ποντισμένου, πήγε στο Κέντρο Υγείας για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε τραύμα στο μάτι που προκλήθηκε από συμπλοκή με συγγενή του.
Ενώ ανέμενε παραπεμπτικό για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Σερρών, ανήλικος συνοδός του τραυματισμένου, επιτέθηκε στη γιατρό με ύβρεις αρχικά και στη συνέχεια τη χτύπησε στο πρόσωπο. Ανάλογη αντιμετώπιση είχε συνάδελος της που έσπευσε να την βοηθήσει.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας που διεξάγει την έρευνα με καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων.

Ο σύλλογος γιατρών του ΕΣΥ της Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 6/3 στα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια εκδόθηκε η ανακοίνωση όπου καταγγέλλεται το περιστατικό

Η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό των γιατρών

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να αναφέρουμε επεισόδιο λεκτικής και σωματικής κακοποίησης, δύο μελών του συλλόγου μας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της εφημερίας του Κ.Υ Ηράκλειας.

Θεωρούμε ιερό το δικαίωμα των πολιτών, να προσέρχονται στις υγειονομικές μονάδες όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στη χώρα μας, προς αναζήτηση περίθαλψης και ανακούφισης των προβλημάτων υγείας τους. Επίσης θεωρούμε ιερό, το δικαίωμα του κάθε εργαζομένου, να εκτελεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του σε καθεστώς ασφαλούς λειτουργίας και για το οποίο υπεύθυνη είναι η προϊστάμενη αρχή της κάθε υπηρεσίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία και κωφεύει.

Ως εκ τούτου, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς διασφάλιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας και της σωματικής μας ακεραιότητας.»