Χρόνια Καλά… και Πολλά

Χρόνια Καλά… και Πολλά

Οι “ευχές” της δικτυακής εφημερίδας μας δια χειρός Χρήστου Τολιάδη,  σας ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές το 2013 αν και “κάποιοι” άλλοι εχουν άλλους σκοπούς.

Ο κόσμος ψώνισε. Συνετά!… Ψώνισε γιατί έμεινε στο σπίτι ή γιατί περίμενε φίλους ή συγγενείς. Στα μαγαζιά υπήρξαν χαμόγελα, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε, η όποια κίνηση σημειώθηκε ήταν μία αναλαμπή του παλιού καλού μας εαυτού από την εποχή της επάρκειας. Οι τιμές άλλωστε δεν άλλαξαν. Στα σούπερ μάρκετ, οι προσφορές αφορούν προϊόντα που πλησιάζουν στη λήξη τους. Η ακρίβεια καραδοκεί σε κάθε ράφι, σε κάθε βιτρίνα, σε κάθε βενζινάδικο, σε κάθε πάρκινγκ. Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη, παρά τα τρία χρόνια αιματηρής λιτότητας, φορολογικής αφαίμαξης και ανεργίας, και κυρίως παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού. Αυτός είναι ακόμη με το παλιό μοντέλο…

Μελέτη του ΚΕΠΕ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ακρίβειας, εν μέσω ύφεσης και οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών, με τις αποκλίσεις να ξεπερνούν το 20% σε σχέση με τον μέσο όρο των 27. (στοιχεία απο το site rizopoulospost.com)