Υλοποιείται το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης  σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον τόπο των εργασιών στο Μητρούση συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή.
Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον τόπο των εργασιών στο Μητρούση συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή.

«Ξεκίνησε το μεγάλο  έργο του Αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Ο προυπολογισμός του είναι 13.000.000 ευρώ.

Η αρχή έγινε εδώ με τον εξωτερικό αγωγό, που με τη βοήθεια (4) τεσσάρων αντλιοστασίων θα μεταφέρει τα λύματα των δύο κοινοτήτων στον Βιολογικό των Σερρών. Θα κοστίσει 2.795.256,50 ευρώ πλέον τον ΦΠΑ. Η δημοπράτησή του έγινε στις 21η  Μαΐου 2013 . Το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ  ανέδειξε τον ανάδοχο στις 10/6/2013.
Επίσης δημοπρατήθηκε, στις 4 Ιουνίου 2013, το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μητρουσίου-Σκουτάρεως προϋπολογισμού 8 εκ. 743,50 ευρώ με ΦΠΑ και προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου.
Θα ακολουθήσει το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον τόπο των εργασιών στο Μητρούση συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή.

«Είναι ένα μεγάλο έργο-ανάσα. Το Σκούταρι και το Μητρούση αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά καθώς λύνεται δια παντός το τεράστιο πρόβλημα της Αποχέτευσης και αλλάζει η ποιότητας της ζωής. Επιπλέον οι κάτοικοι δεν θα ξοδεύονται πλέον για μια ζωή για την εκκένωση των βόθρων τους», σχολίασε ο δήμαρχος. Απλά θα επιβαρυνθούν με ένα ποσό- μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ- για να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις, όπως συνέβη και στο Χριστός, παλαιότερα στο Λευκώνα καθώς και στις Σέρρες το 2000 για τη λειτουργία του Βιολογικού.

 ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ υπενθύμισε ότι «η τεχνική υπηρεσία της επιχείρησης έχει ετοιμάσει μελέτες για όλα τα χωριά και μόλις υπάρξουν χρηματοδοτήσεις θα εντάξει τα έργα».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ιστορικό του Αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως. «Οι μελέτες ξεκίνησαν το 2000 από τους πιο πάνω Καποδιστριακούς δήμους. Ο καθένας προχώρησε μόνος στην προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου αφού προηγουμένως είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από τον Βιολογικό.
Μέσα στο 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών.
Αρχές του 2011, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και το Μάρτιο του 2011 υπέβαλαν πλήρη φάκελο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου στις 11η Ιουνίου του 2012.
Είμαστε βέβαιοι ότι το πολύ σε 2 χρόνια αυτό θα ολοκληρωθεί. Μητρούση και Σκούταρι θα απολαμβάνουν πλέον μία άλλη ποιότητα ζωής» υπογράμμισε ο Θ. Αραμπατζής.