ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο ανήσυχων πνευμάτων και επιστημόνων στη χώρα

ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο ανήσυχων πνευμάτων και επιστημόνων στη χώρα

Το ερευνητικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας με την επωνυμία «Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών» (COPE-H) εγκαινίασε χθες Δευτέρα(30/5), στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκε και η συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A) και τον αντίστοιχο ιαπωνικό φορέα, JAPEC.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Επαληθεύεται η ισχυρή πεποίθηση ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο ανήσυχων πνευμάτων και επιστημόνων, που είναι έτοιμοι να μεγαλουργήσουν δημιουργικά και παραγωγικά, φτάνει να αποκτήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να τους δοθούν τα κατάλληλα ερείσματα.

Πιστεύω ότι με το πολύ καλό έργο που γίνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέσω του ερευνητικού κέντρου και των διεθνών συνεργασιών του, θα δημιουργήσουμε πολλές από τις προϋποθέσεις για να επανατοποθετηθούμε δημιουργικά και παραγωγικά στο παγκόσμιο σκηνικό», δήλωσε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

«[…]Η δημιουργία του κέντρου Οργανικών και Τυπωμένων Ηλεκτρονικών, όπως και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό Σύνδεσμο HOPE-A  και τον αντίστοιχο Ιαπωνικό φορέα JAPEC, θα αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας για την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα.Συγχαίρω τους παράγοντες των πρωτοβουλιών και τα στελέχη του ΑΠΘ, γιατί με το έργο τους βοηθούν τη χώρα μας να αποκτήσει θέση στην τεχνολογική πρωτοπορία και να τεθούν βάσεις για την περαιτέρω βιομηχανική μας ανάπτυξη»