Υπάλληλοι σε …διαθεσιμότητα: «Υπουργέ κ.Μανιτάκη νιώθουμε βαθιά θλιμμένοι και προδομένοι…»

καταργήσεις-διαθεσιμότηταΚάποιοι μπορεί να μας ξέχασαν αλλά εμείς όλοι οι υπάλληλοι που βγήκαμε σε διαθεσιμότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μόνοι μας .Ετοιμάσαμε λοιπόν και στείλαμε μία επιστολή διαμαρτυρία προς τον Κο Μανιτάκη
“Αγαπητέ Κε Υπουργέ 
Από τις 13/11/2012 τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα βάση του Ν.4093/2012 . Εχουν περάσει 3 ολόκληροι μήνες και πλέον είμαστε σε απόγνωση. 
Λέγατε ότι θα ανακοινωθούν τα κενά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου , μετά είπατε τέλη Ιανουαρίου , έπειτα ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης την Ανοιξη. Τίποτε ακόμη όμως δεν βλέπουμε να προχωράει.
Μέσα σε μία ημέρα κατστραφήκανε ολόκληρες οικογένειες. Πολλοι από εμάς οικονομικά έχουν πλέον καταρρεύσει. Τα δάνεια στις τράπεζες τρέχουν συνεχώς χωρίς φυσικά να ενδιαφέρει τον κάθε τραπεζίτη αν εσύ πληρώνεσαι πλέον πολύ λιγότερα εδώ και κάποιους μήνες. Ψυχολογικά όλοι μας είμαστε ένα ράκος. Ράκος γιατί έτσι απλά αποφάσισε ο νομοθέτης ότι ήμασταν άχρηστοι για το δημόσιο και έπρεπε να βγούμε σε διαθεσιμότητα. Όσο και να προσπαθήσατε Κε Υπουργέ να μας καθησυχάσετε δυστυχώς δεν το καταφέρατε. Και δεν το καταφέρατε γιατί απλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα πέραν κάποιων εγκυκλίων –οδηγιών προς τις υπηρεσίες και τίποτε παραπάνω.
Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με το άδικο της διαδικασίας; Υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά παράτησαν στη μέση αντικείμενα εργασίας σημαντικότατα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών . Να σας αναφέρω μερικά; 
Συνταξιοδοτικά, μισθοδοσίες, απογραφή , γεωργικές επιδοτήσεις , διαύγεια και εκατοντάδες άλλα που από τη μιά μέρα στην άλλη έμειναν σε εκκρεμότητα και πολλά παραμένουν ακόμη σε αυτή την κατάσταση. Ποιός τελικά αξιολόγησε σωστά πριν πάρει αυτή την απόφαση; Γιατί Κε Υπουργέ δεν μας βάλατε και εμάς κανονικά σε μία διαδικασία αξιολόγησης ακόμη και γραπτής για να αποδείξουμε αν τελικά αξίζουμε η όχι να εργαζόμαστε στο δημόσιο;
Νιώθουμε βαθιά θλιμμένοι και προδομένοι. Θλιμμένοι γιατί μας αντιμετωπίσατε καθαρά ως  στατιστικό στοιχείο χωρίς ανθρώπινη υπόσταση και προδομένοι γιατί το κράτος το ίδιο μας πρόδωσε . Μας πρόδωσε γιατί οι περισσότεροι απο εμάς δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και τελικά η επιβράβευση ήταν η απόλυση. 
Με αυτή την επιστολή σας ζητάμε και σας παρακαλούμε να δείξετε ευαισθησία και επιτέλους να κάνετε πράξη παλαιότερες δηλώσεις σας για την άμεση μετακίνησή μας το συντομότερο δυνατόν. Πλέον δεν έχουμε άλλα όρια αντοχής , ούτε εμείς αλλά ούτε και οι οικογενειές μας . Δείξτε μας επιτέλους ότι  μπορούμε να σας εμπιστευόμαστε .
Αποδείξτε μας ότι η διαθεσιμότητα είναι μετακίνηση και όχι απόλυση. Την παρούσα επιστολή την συνυπογράφουν όχι μόνο όλοι οι συνάδελφοι   ΔΕ ΙΔΑΧ αλλά και οι οικογένειές τους  που υποφέρουν μαζί τους  . 
Περιμένουμε σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία .
Οι απολυόμενοι –διαθέσιμοι ΔΕ ΙΔΑΧ  άνθρωποι – υπάλληλοι.”