Υπερ της άρσης ασυλίας της βουλευτή Σερρών Φ.Αραμπατζή ψήφισε κατά πλειοψηφία η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής-Ποιοι ψήφισαν να μην αρθεί, κόντρα στην επιθυμία της βουλευτού

Φωτεινή Αραμπατζή 2012-01Άρση βουλευτικής ασυλίας για τη Φωτεινή Αραμπατζή πρότεινε κατά πλειοψηφία η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης 20/2. Η άρση της ασυλίας αφορά αίτημα να της Εισαγγελίας Σερρών για να ασκηθεί δίωξη εναντίον της κυρίας Φ.Αραμπατζή για τη μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών σε δύο εργαζομένους στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΚΤΥΟ, την περίοδο που δεν είχε την βουλευτική ιδιότητα και ήταν Διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού.

Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα η σερραία Βουλευτής της ΝΔ, και παρόλο που δήλωσε ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας της, (πράγμα που είχε κάνει και με έγγραφη δήλωσή της προς τα σερραϊκά ΜΜΕ) εν τούτοις υπήρξαν συνάδελφοί της που ψήφισαν να… μην αρθεί η ασυλία της (!!!).

Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι ¨Ελλληνες), Δημήτριος Κουκούτσης (Χρυσή Αυγή), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ), Γιάννης Κουράκος (Ανεξάρτητοι βουλευτές).

Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν: ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ), ο Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ), ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), ενώ παρόν ψήφισε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης (ΝΔ).

Την τελική απόφαση για το αν αρθεί ή όχι η ασυλία της κυρίας Αραμπατζή θα παρθεί από την ολομέλεια του σώματος της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση.