Υπερ της άρσης ασυλίας του Π.Καμμένου ψήφισε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά χωρίς να… «επιστρέφει» στη ΝΔ, όπως πολλά site θα … «ήθελαν»!

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά_2013-02-01_180355Από το Γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με τη ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής:

“Η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης παρουσίασε λανθασμένα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για την υπόθεση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου μετά από ψευδείς και παραπλανητικές διαρροές από την επιτροπή δεοντολογίας, εσκεμμένα ή εκ παραδρομής.
Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παραπομπή στην ολομέλεια, το αποτέλεσμα επί διαδικαστικού ζητήματος.
Στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισαν υπέρ η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Κατά του αιτήματος για άρση της ασυλίας ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε την ώρα της ψηφοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας του για την υπόθεση που αφορά το μολυσμένο νερό με αρσενικό στις Σκουριές Χαλκιδικής και τις ευθύνες του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα”.

 

Να σημειώσουμε ότι πολλά site «εβγαλαν» για … «πολλοστή» φορά το συμπέρασμα ότι η σερραία Βουλευτής «επιστρέφει» στη ΝΔ κάτι που για «πολλοστή» φορά δεν ισχύει!

 

Απερρίφθη το αίτημα για άρση ασυλίας του Αδωνη Γεωργιάδη

Εξάλλου, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για άρση της ασυλίας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εγκαλείτο από τον Πάνο Καμμένο για «συκοφαντική δυσφήμιση».

Τέσσερα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη, δύο δήλωσαν παρών και δύο ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του (η Μ. Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από την ΧΑ), ενώ απουσίαζε ο Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής, είπε πως η αντιπαράθεση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.

Η απόφαση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη – που βασίζεται σε κατηγορία για οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης – αναβάλλεται για άλλη συνεδρίαση. Ο βουλευτής ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει και ως εκ τούτου η Επιτροπή αναμένει την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων.