ΥΠΕΣ: 1.200.000€ για τη μεταφορά των μαθητών στο ν.Σερρών

ΥΠΕΣ: 1.200.000€ για τη μεταφορά των μαθητών στο ν.Σερρών

Η πρώτη κατανομή ύψους 70 εκατ. ευρώ από τους Κ.Α.Π. (Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους) με την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση εγκρίθηκε η δαπάνη μεταφοράς μαθητών, στις Περιφέρειες της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019.

Με μία ματιά στον πίνακα κατανομής διαπιστώνει κανείς ότι το μεγαλύτερο ποσό αποδίδεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (11 εκατ.) και από τους νομούς της Π.Κ.Μ. το μεγαλύτερο ποσό, ευλόγως, το παίρνει ο Νομός Θεσσαλονίκης, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι, όμως, ότι, αμέσως μετά, και μεταξύ των υπολοίπων Νομών, πλην Θεσσαλονίκης, στην επόμενη με 1,4 εκατ. έρχεται η Ημαθία (!) και ακολουθούν οι νομοί Σερρών (1,2 εκ.), Πέλλας και Χαλκιδικής (από 1 εκ.), Κιλκίς (958.000) και Πιερίας (934.000 ευρώ).

Στα ΚΤΕΛ το ποσό για την μεταφορά

Το ποσό αυτό θα διατεθεί στην συντριπτική του πλειοψηφία στα κατά τόπους ΚΤΕΛ, με τα οποία πραγματοποιείται η μετακίνηση των μαθητών, όσο και σε ΤΑΞΙ, εκεί που οι μαθητές είναι ολιγάριθμοι και η μεταφορά τους από και προς το σχολείο από τις οικείες του, πραγματοποιείται με αυτά.