«Υπό διάλυση» το Νοσοκομείο Σερρών, έχει χάσει τον έλεγχο ο Διοικητής

Ιατροί_Επίσχεση Εργασίας-pano22Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών (ΕΝΙΝΣ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών ότι με αφορμή την επίσχεση εργασίας των Ειδικευομένων Ιατρών καλεί τους Παθολόγους Ιατρούς να στηρίξουν την … Καρδιολογική Κλινική (!) σε τακτικό και ωράριο εφημεριών. Μιλούν για «απαξίωση του Νοσοκομείου» και υπολειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής και τονίζουν πως «αυτό είναι μόνο η αρχή». Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο καθώς κάθε του κίνηση και επιλογή του, τον φέρνει αντιμέτωπο με το σύνολο των Ιατρών του Νοσοκομείου. Τα αίτια ξεκινούν ουσιαστικά με την (λανθασμένη όπως αποδείχθηκε) επιλογή του Διοικητή, να ζητήσει χρηματοδότηση των υπερωριών πολύ χαμηλότερη από τις αναγκαίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν τώρα οι πραγματοποιημένες υπερωρίες. Οι γιατροί είναι δυσαρεστημένοι και από τη στάση των βουλευτών (κυρίως της ΝΔ) καθώς θεωρούν ότι δεν βοήθησαν καθόλου στο να διορθωθεί το “λάθος” του Διοικητή και να επανέλθει η χρηματοδότηση των υπερωριών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το κονδύλι για τις υπερωρίες στο Νοσοκομείο Σερρών είναι αρκετά μικρότερο από το αντίστοιχο κονδύλι για το Νοσοκομείο Καβάλας του οποίου η δυναμικότητα είναι πολύ πιο μικρή. Όπως αναφέρει η ΕΝΙΝΣ στην Ανακοίνωση-Καταγγελία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Από την Τρίτη 12/3 με έγγραφο του  Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών με τίτλο «Στήριξη Καρδιολογικής  Κλινικής από Παθολογικό τομέα» με αρ.πρωτ. 2948 καλούνται οι παθολόγοι  του Νοσοκομείου Σερρών να «…στηρίξουν  την καρδιολογική κλινική σε τακτικό και ωράριο εφημεριών». Καλούνται δηλαδή οι παθολόγοι να «στηρίξουν» την εφημερία και το τακτικό ωράριο της καρδιολογικής κλινικής και να αντιμετωπίζουν τα καρδιολογικά περιστατικά!!!!!!. Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Διοικητή είναι η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων ιατρών και η αναρρωτική άδεια 2 ειδικών καρδιολόγων.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της  Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που με εκφραστή της τον Διοικητή έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια ή και πέρα από τα όρια της ασφάλειας. Υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου και την υπολειτουργία της Καρδιολογικής δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι αναρρωτικές άδειες. Και η Καρδιολογική είναι μόνο η αρχή.

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που  με την πολιτική τους:

 • Έχουν εξαθλιώσει τον εργαζόμενο ιατρό αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο
 • Έχουν μειώσει το μισθό του ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης
 • Έχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό
 • Έχουν μετατρέψει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές σε πολλές ειδικότητες για να μειώσουν το κόστος
 • Έχουν εξουθενώσει τον ειδικευόμενο που του ζητούν να καλύψει όλες τις τρύπες του συστήματος τους
 • Έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τόσο των εφημερίων, όσο και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου στο ελάχιστο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο

Και έρχονται τώρα με αφορμή την επίσχεση να βάλουν από την πίσω πόρτα την ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΜΕΑ. Να έρχεται δηλαδή πχ ο Νευρολόγος ή Πνευμονολόγος να εφημερεύει ως παθολόγος, ο Παθολόγος ως Καρδιολόγος, ο Χειρουργός ως ΩΡΛ κλπ

Τους λέμε σε όλους τους τόνους ότι ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Καλούμε όλους τους ιατρούς, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και  τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε αυτούς που θεωρούν εξορθολογισμό τον αφανισμό μας να διεκδικήσουμε:

 • καμία μείωση μισθού, καμία απλήρωτη ώρα εργασίας – εφημερίας
 • αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • Καμία μείωση του αριθμού των εφημερευόντων, κανένας εφημερεύων ειδικευόμενος χωρίς την παρουσία και επιστημονική εποπτεία από ειδικευμένο συνάδελφο
 • Καμία συγχώνευση – κλείσιμο κλινικής τμήματος ή νοσοκομείου, καμία απόλυση – εφεδρεία. Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, ήδη οι μισοί από μας έχουμε burn out (επαγγελματική εξουθένωση).
 • Διεκδικούμε την αναβάθμιση της επιστημονικής δουλειάς μας μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να διασφαλίζει τόσο υψηλού επιπέδουυπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς όσο και τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΩΡΑ 13:30

 ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γρ. ΕΝΙΝΣ

(φωτο αρχείου)