Υπο έλεγχο η φωτιά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου-Το τρένο έσπερνε φλόγες (φωτος)

Υπο έλεγχο η φωτιά στα Λουτρά Σιδηροκάστρου-Το τρένο έσπερνε φλόγες (φωτος)

Υπο έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/9) στα Λουτρά Σιδηροκάστρου.

Το τρένο έσπερνε φλόγες

Αιτία υπήρξε εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από τη γειτονική Βουλγαρία και λόγω βλάβης στα φρένα του συρμού δημιουργήθηκαν σπινθήρες και 12 περίπου εστίες φωτιάς κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής από το ύψος των Λουτρών έως τη Κερκίνη, οι οποίες σε συνδυασμό με τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή βοήθησαν να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο πευκοδάσος που περιβάλλει τις εγκαταστάσεις των Λουτρών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καλά στη υγεία οι επισκέπτες των Λουτρών

Ευτυχώς οι 50 περίπου επισκέπτες των Λουτρών Σιδηροκάστρου είναι καλά όλοι στην υγεία τους και αμέσως μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στο ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου.
Η διακοπή ρεύματος που είχε σημειωθεί στα χωριά Άγγιστρο και Προμαχώνας αποκαταστάθηκε
Το κτίριο των Λουτρών δεν υπέστη ζημιές, ελάχιστες μόνο τα μαγειρεία και σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κάηκε ο περιβάλλον χώρος πρασίνου των εγκαταστάσεων των Λουτρών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Σιντικής

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση των φορέων της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης εστίας φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην περιοχή περιμετρικά των λουτρών Σιδηροκάστρου. Παράλληλα εκδηλώθηκαν περίπου 12 εστίες από την Κερκίνη μέχρι τα λουτρά μικρής όμως έντασης.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πυροσβέστες της Π.Υ. Σερρών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου οι οποίοι αφού εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις των λουτρών από τους επισκέπτες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και συνέβαλαν στην κατάσβεσή τους με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη Ιωάννη για τα μέσα που διέθεσε (μπουλντόζα και μηχάνημα jcb ) και δήμους του Νομού Σερρών που προσέφεραν τα υδροφόρα οχήματά τους.

 

Ο Δήμος Σιντικής με τη σειρά του αφού εξασφάλισε τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών των λουτρών, διέθεσε τη μαθητική εστία για τη σίτιση περίπου 50 ατόμων ενώ με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κ. Φώτη Δομουχτσίδη το ΚΤΕΛ Σερρών διέθεσε λεωφορείο για την μεταφορά των ατόμων στο ΚΠΕ Ποροϊων όπου και διανυκτέρευσαν.

Η διοίκηση των Λουτρών Σιδηροκάστρου και του Δήμου ήταν παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Η σωστή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέδειξαν ότι κάνουν θαύματα!

φωτογραφίες των Diamantis Gabriilidis Ντινα Μανδρακι και Panagiotis Savvidis