Η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου στις Σέρρες

Νιόβη Παυλίδου-2014-υπ_ΠεριφερειάρχηςΤα προβλήματα του Νομού Σερρών είχε την ευκαιρία να συζητήσει η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης στις Σέρρες.

Στην περιοδεία της, που πραγματοποίησε την Δευτέρα 24/3, η κυρία Παυλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστο Μέγκλα ο οποίος ανέφερε ότι ο Νομός Σερρών είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική περιοχή η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι, τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν κλείσει 5.500 επιχειρήσεις, έχει υπάρξει σημαντική διαρροή μεταποιητικών επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία, ενώ φθίνει διαρκώς η αξία των αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου τόνισε την ανάγκη να οργανώσουμε την παραγωγή και τα δίκτυα εκείνα που θα μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε εξαγωγικές δραστηριότητες. Παράλληλα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε την Περιφέρεια ως ολότητα, να αναπτύξουμε νέους στρατηγικούς σχεδιασμούς με στόχο την καλύτερη και πιο ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων.

Η κυρία Παυλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άλκη Απιδόπουλο και μέλη της διοίκησης. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να δώσει μία προοπτική ανάπτυξης όχι μόνο για τους εργαζόμενους των Σερρών αλλά, πάνω απ’ όλα για τα παιδιά τους. «Χωρίς επιχειρηματικότητα, η ανεργία θα αυξάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Απιδόπουλος.

Η κα Παυλίδου επισήμανε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή, να στραφούμε σε συμπράξεις, να καθετοποιήσουμε την παραγωγή και να προχωρήσουμε σε εξαγωγές. «Πρέπει να κάνουμε ειδικό σχέδιο» τόνισε « που θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ σε σωστή βάση. Δεν αρκεί η απλή απορρόφηση, θα πρέπει να γίνει προσεκτική αξιολόγηση των κονδυλίων».

Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο Σερρών για μία πρώτη ενημέρωση από τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, ενώ, αργά το απόγευμα, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα, ο οποίος της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του.  Η κα Παυλίδου συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο δήμαρχο Σερρών Στέφανο Φωτιάδη. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ ανέπτυξε τη φιλοσοφία του συνδυασμού κι αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος της. Η κα Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα γίνουν πολλές επισκέψεις στο Νομό Σερρών, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο νομό με βαρύνουσα σημασία στην Περιφέρεια.

Στήριξη Βενιζέλου στην Παυλίδου για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Τη στήριξη στην υποψηφιότητα της Νιόβης Παυλίδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει το ΠΑΣΟΚ, μετά από κλειστή σύσκεψη κομματικών στελεχών, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.   

Στην παρέμβασή του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το εγχείρημα της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές και εξήρε την προσωπικότητα και τη διαδρομή της κ. Παυλίδου.

Παρόντες στην ευρεία σύσκεψη ήταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Χρόνης Μακρίδης, γραμματείς των οργανώσεων στους νομούς της εν λόγω περιοχής, περιφερειακοί σύμβουλοι και η κ. Παυλίδου.

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς μπορεί το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει και να προωθήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την υποψηφιότητα της Νιόβης Παυλίδου, η οποία στηρίζεται και από την Κίνηση “58”, τη “Δυναμική Ελλάδα”, την πρωτοβουλία “Π 80”, τη Δράση και τη “Δημιουργία Ξανά”.