Υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Μ. Μπόλαρης με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του την  Τρίτη 10/3  το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του την Τρίτη 10/3 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε κι επίσημα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης, επισημαίνοντας ότι «μπορούμε ανεξάρτητοι και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Μπόλαρης, στην συνέντευξη τυπου που έδωσε στην Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 10/3, επέμεινε στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του και σημείωσε ότι η επιδίωξή του είναι στο ψηφοδέλτιό του να συμπεριλάβει πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, την Κεντροδεξιά και την Αριστερά.

Ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επειδή, όπως είπε, σεβάστηκε την ανεξάρτητη πορεία του. Στο πλευρό του κ. Μπόλαρη ήταν ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΗΜΑΡ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Αδάμ Δράγας, γραπτό χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Παρόντες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ήταν 8 από τους 18 περιφερειακούς συμβούλους (ένας έχει αποχωρήσει), που είχαν εκλεγεί το 2010, όταν ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Θεοδωρίδης.

Επίσης το στέλεχος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Κώστας Τσιτουρίδης, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Μπάμπης Αποστολίδης.

Στην ομιλία του ο κ. Μπόλαρης είπε ότι είναι άλλο η περιφερειακή διοίκηση και άλλο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Περιφερειακή διοίκηση είχαμε και επί τουρκοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά, όταν ο σουλτάνος διόριζε τον πασά.

Επιπλέον, κατηγόρησε τις διοικήσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, λέγοντας ότι «είχαν έλλειμμα πολιτικής, σχεδίου και οράματος και κινήθηκαν με τη λογική του επαρχιώτη που δίνει αναφορά στην Αθήνα και ζητιανεύει από την Αθήνα».

«Εμείς δεν ερχόμαστε να κάνουμε επαρχιώτικη πολιτική, αλλά να ασκήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές στην Κεντρική Μακεδονία, με δημοκρατία και συνοχή για την ανάπτυξη. Με βαθύ αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης θέλουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο στην περίοδο της κρίσης, να τεθούμε στην υπηρεσία των νέων παιδιών που μας κοιτάζουν στα μάτια και με αγωνία μας ρωτάνε που πάμε», επισήμανε ο κ. Μπόλαρης.

Για την Κίνηση των «58» ο κ. Μπόλαρης σχολίασε ότι «έπεσε στα βράχια επειδή δεν βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο». Για το «Ποτάμι» είπε ότι είναι «όμορφη παρομοίωση» και αναρωτήθηκε: «Θα γίνει πολιτική;»

Σε ερώτηση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που είχε εκφράσει την ευχή να εκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Μπόλαρης απάντησε: «Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι φίλος και έκανε αυτή τη δήλωση τη συγκεκριμένη ιστορική και χρονική συγκυρία. Έχει τη δυνατότητα να ξαναεξετάσει όλο το ζήτημα από την αρχή».

Πηγή: ΑΜΠΕ