Υποσχέσεις του Απ. Τζιτζικώστα για τα προβλήματα αστυνόμευσης στο δήμο Αμφίπολης, την γέφυρα Μαυροθάλασας και αξιοποίησης των αρχαιολογικών ευρημάτων

Υποσχέσεις του Απ. Τζιτζικώστα για τα προβλήματα αστυνόμευσης στο δήμο Αμφίπολης, την γέφυρα Μαυροθάλασας και αξιοποίησης των αρχαιολογικών ευρημάτων

270414_ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2Σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου της «Αλληλεγγύης», εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους κατοίκους έτυχε το βράδυ του Σαββάτου (26/4) στο δήμο Αμφίπολης Σερρών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας .  Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή και σε συνέχεια της επίσκεψής του στη Νιγρίτα, ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από τις θερμές ευχές που δέχτηκε για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

270414_ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 1Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συνοδευόταν στην περιοδεία του από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης», είπε πως «είμαστε κοντά σας πάντα, κι όχι μονάχα τώρα με αφορμή την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.  Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σέβομαι την προσφορά του τόπου σας, τις δυνατότητες που έχει, και πως, για εμάς στην “Αλληλεγγύη”, τα μηνύματα υποστήριξής σας μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το δρόμο της προόδου κατά την επόμενη θητεία μας».  

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης στη σύντομη επίσκεψή του στο Ροδολίβος, τη Μαυροθάλασσα και την Πρώτη Σερρών, γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή,  άκουσε επισταμένως τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των κατοίκων. Μάλιστα, εξέφρασε την  ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής ακουμπούν στην «Αλληλεγγύη» για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και της προοπτικής του τόπου τους.

Οι κάτοικοι της Μαυροθάλασσας επισήμαναν την ανάγκη να ξαναλειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, έστω και ως αστυνομικό φυλάκιο με μικρότερη στελέχωση, αφού υπάρχει η ανάγκη για αστυνόμευση στην περιοχή, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Επίσης οι ίδιοι, απευθύνθηκαν στον Περιφερειάρχη για το θέμα της κατασκευής γέφυρας στην περιοχή, ενός αιτήματος δεκαετιών, αλλά και για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρο, μιας και η μονάδα τους, όπως ανέφεραν, δεν διαθέτει ούτε ένα.

270414_ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 3Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «γνωρίζουμε τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και ο διεκδικητικός μας αγώνας είναι και συνεχής και ουσιαστικός». Μάλιστα, επισήμανε, πως «θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας και για την Μαυροθάλασσα, αφού η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι μη διαπραγματεύσιμα ζητήματα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα ασκήσουμε έντονη πίεση χρειαστεί προς τα αρμόδια υπουργεία και θα συνδράμουμε με τις δυνάμεις μας γι΄ αυτό το σκοπό». Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμη πως θα αναζητηθούν οι προσφορότερες ενδεδειγμένες λύσεις προκείμενου να ολοκληρωθεί το έργο της γέφυρας που χρειάζεται η Μαυροθάλασσα, μιας και όπως δήλωσε ο κ. Τιζτζικώστας «μετά από δεκαετίες απραξίας στο συγκεκριμένο θέμα η Διοίκηση της Περιφέρειάς μας κατόρθωσε να ολοκληρώσει και να ωριμάσει τη μελέτη , ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο».

Τέλος, από την Αμφίπολη Σερρών ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής της ‘’Αλληλεγγύης’’ συνομίλησε με τους κατοίκους για την πορεία των ανασκαφών στο αρχαιολογικό χώρο και για τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης του για την ευρύτερη περιοχή του δήμου. «Ως Περιφέρεια στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή την πορεία υλοποίησης των ανασκαφών και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν και να ακούσουμε από τους επιστήμονες τί τελικά κρύβεται μέσα στον τάφο. Είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία να αξιοποιήσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.