Υπόσχεση ΤΑΡ για αποζημιώσεις χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

Υπόσχεση ΤΑΡ για αποζημιώσεις χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΙΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΡΣύσκεψη με τους εκπροσώπους της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΜ ΕΕ», εργολάβου της Κοινοπραξίας ΤΑP A.G.
Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πολιτική και τις τιμές αποζημιώσεων στην Ελλάδα με τη διέλευση του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού αερίου είχαν την Τρίτη 20.01.2015 οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Εκπρόσωποι της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΜ ΕΕ», εργολάβου της Κοινοπραξίας TAP A.G., βρέθηκαν στις Σέρρες και παρουσίασαν αναλυτικά στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, στους εκπροσώπους των δήμων και στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Σερρών την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η εταιρία όσον αφορά στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους πολίτες του νομού που κατέχουν εκτάσεις στα σημεία απ’ όπου θα διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΙΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΡ 2Σ’ αυτήν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση την εταιρία εκπροσώπησαν οι Κατερίνα Τζωάννου,ΤΑΡ Senior LEA Advisor, Παναγιώτης Καραμόσχος, Συντονιστής έργου, Σπύρος Κουκίδης, Project Manager, Βάιος Ανθουλάκης, Γεωπόνος-Μέλος της Ομάδας Έργου και Ευτέρπη Δαμάσκου, Μηχανικός-Μέλος της Ομάδας Έργου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει με στόχο να υπάρξει συνεργασία με τους πολίτες και αυτοί να αποζημιωθούν χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες όταν αρχίσει η κατασκευή του αγωγού, τον Οκτώβριο του 2016.
«Οι τοπικές αρχές άκουσαν με προσοχή όλα όσα παρουσίασαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ και έθεσαν υπ’ όψιν της εταιρίας ερωτήματα και απορίες όσον αφορά στην διαδικασία των αποζημιώσεων, ώστε να δοθούν όλες οι απαντήσεις» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας κατέστησαν σαφές πως το επόμενο βήμα θα είναι η διοργάνωση ανοιχτών στους πολίτες ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε κάθε δήμο ξεχωριστά.