Υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι πως… είναι σε «ομηρία», από Εργοδηγο της κ/ξ κατασκευής του ΤΑΡ

Υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι πως… είναι σε «ομηρία», από Εργοδηγο της κ/ξ κατασκευής του ΤΑΡ
Του
Στέλιου Ρακιτζή

Πολιτική και κοινωνική «ομηρία», χαρακτήρισαν την αναβολή της δίκης για την 13η Δεκεμβρίου 2018 τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, με τον Θέμη Καλπακίδη να δηλώνει πως «Αυτός ο αγώνας θα τελειώσει μόνο όταν αλλάξει η όδευση του αγωγού, γιατί σε αυτό μας οδηγεί το δίκαιο και η αλήθεια»

Σύμφωνα με δήλωση του Λευτέρη Κωταϊδη, η αναβολή της δίκης δημιουργεί νέα δεδομένα τα οποία θα επεξεργαστεί η Συντονιστική Επιτροπή, το βράδυ στο «στρατηγείο» της, έξω από το ΔΔ Ζυγού, όπου θα είναι και ο απεργός πείνας κ Καλπακίδης.

Σύμφωνα δε με τον κ Ευάγγελο Παππά, εκ των ισχυρών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και με πολλά χρόνια αγώνα στα Πετρέλαια Καβάλας, η απόφαση αναβολής της δίκης,

«…αν και αστείας δικαιολογίας από τον ενάγοντα, πως δε ενημερώθηκε, κρατά την Δημοτική Αρχή στο πλευρό της Επιτροπής, διασφαλίζοντας έτσι το αρραγές και ισχυρό μέτωπο κατά των αυθαιρεσιών του ΤΑΡ και της Κ/Ξ που ανέλαβε το έργο της όδευσης. Τώρα και κατ’ ελάχιστο μέχρι τον Δεκέμβρη ο ΤΑΡ είναι απέναντι, όχι μόνο των απλών πολιτών, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας».

Στο ερώτημά μας τι μορφή θα πάρει ο αγώνας τους, μου απάντησε πως αυτό θα καθοριστεί από τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «δεν χρειάζεται βιασύνη».

Δυναμικό παρόν από Σέρρες

Δυναμικό παρόν συμπαράστασης έδωσαν και Σερραίοι της Κίνησης «ΑΝΤΙ-ΤΑΡ», με τους πλέον σταθερούς στον αγώνα κατά της κατασκευής Σταθμού Συμπίεσης τους κκ Δημήτρη Γραβάνη και Σάκη Μπόϊκο.

Η σερραϊκή Κίνηση «ΑΝΤΙ – ΤΑΡ» από την πρώτη στιγμή στηρίζει την Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια να μη κατασκευασθεί ο Σταθμός Συμπίεσης έξω από το Κωνσταντινάτο και το Νέο Σκοπό.