ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη οι ιδιωτικές συνδέσεις του αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη οι ιδιωτικές συνδέσεις του αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως

αποχετευτικο-σκουταρι-επιτροπηΤο γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών με ανακοίνωσή του σχετικά με το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων στο νέο αποχετευτικό δίκτυο στα χωριά Μητρούσι και Σκούταρι με ανακοίνωσή του κοινοποιεί την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και επισημαίνει ό,τι:

Με αφορμή τα όσα αναληθή ακούγονται τώρα τελευταία, ότι δηλαδή το δευτερεύον  δίκτυο του αποχετευτικού Σκουτάρεως-Μητρουσίου εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ότι έτσι θα μειωθεί το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων στα 70 ευρώ, για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να πούμε τα εξής.

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ.πρωτ. (125424/08.05.2014) που απέστειλε ο προϊστάμενος   της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ορίζεται ρητά ότι το δευτερεύον δίκτυο δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Η ΔΕΥΑΣ μετά από προσπάθειες κατάφερε να δώσει τη βέλτιστη τεχνική λύση και να μειώσει το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων κάτω από 400 ευρώ.

Αυτοί, λοιπόν, που βιάστηκαν να προκαταβάλουν την απόφαση του Υπουργείου και να δηλώσουν ότι το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Εκτέθηκαν για άλλη μια φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, όταν αναφερόταν για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, για την ανακαίνιση του πρώην ορφανοτροφείου Θηλέων, για τη δημοτική αγορά, για τα στρατόπεδα και τόσα άλλα.

Η προεκλογική τους αγωνία και το άγχος τους να αλιεύσουν κάποιους ψήφους, τους εξέθεσαν για άλλη μια φορά.

 

συνημμένα  το έγγραφο του Υπουργείο Περιβάλλοντος ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ 2 8-5-14 απο το υπουργειο περιβαλλοντο0ς