Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι Σερραίοι αγρότες κι ετοιμάζονται να κατέβουν στην Agrotica

τρακτερ-αγρότες-αποκλεισμόςΤην απόφαση να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους, έλαβαν Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για στους αγρότες και κυρίως στο νέο καθεστώς της τήρησης βιβλίων εσόδων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούρα, αύριο, στην πλατεία του Μητρουσίου, οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

«Τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών θα ξεκληρίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας προσθέτοντας ότι «το κόστος του πετρελαίου είναι ήδη δυσβάσταχτο για τους περισσοτέρους». Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, «αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να μην είναι υπόχρεοι στην τήρηση βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα των 40.000 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000)».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τουρτούρας, και οι αγρότες του νομού πρόκειται να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση της «ΑΓΡΟΤΙΚΑ», το ερχόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

Eπιφυλακτική στάση από τους Αδεσμευτους Νιγρίτας
Οι Αδέσμευτοι της Νιγρίτας καρτούν επιφυλακτική στάση και απέχουν προς το παρόν, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Επίσης μπλόκο της Κουλούρας και όσοι συμμετέχουν σε αυτό- μεταξύ άλλων αγρότες από Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και κάποιοι από Κρήτη Σέρρες και Λειβαδιά -έχει ήδη κάνει την αντιπρότασή του για “απλοποίηση της διαδικασίας”. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός Κώστας Λιολιόπουλος, προτείνουν να φορολογούνται με βάση τα στρέμματα που κατέχουν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων. 
Το μπλόκο της Δράμας, στο οποίο και πρόσκεινται αγρότες από- μεταξύ άλλων -Καβάλα, Έβρο, Σέρρες, Φοιώτιδα και Βοιωτία αναλύει τη νέα εγκύκλιο, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και πραγματοποιεί επαφές με παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να κλειστεί ημερομηνία συνάντησής τους για περαιτέρω διάλογο, όπως τόνισε ο συντονιστής, αγρότης Χρήστος Γκόντιας. 

Η Π.Α.ΣΥ Σερρών στην ΔΟΥ

Η Π.Α.ΣΥ Σερρών διοργάνωσε διαμαρτυρία την Παρασκευή 24/1/2014 στις 11 η ώρα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Σερρών για την άγρια φοροεπιδρομή που εξαπολύει η κυβέρνηση (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενάντια στην αγροτιά που αργοπεθαίνει. Παρόμοιες κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν και θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.