Ζευγάρι εξαπάτησε 54χρονη στις Σέρρες και της απέσπασαν 90.300€!

Ζευγάρι εξαπάτησε 54χρονη στις Σέρρες και της απέσπασαν 90.300€!

αστυνομια-χειροπεδεςΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν ένας 48χρονος και μία 57χρονη καθώς φέρονται να έπεισαν την 54χρονη να τους παραδώσει ποσό που ξεπερνά τις 90.000 ευρώ με το πρόσχημα μεγάλης οφειλής στην εφορία.
Αναλυτικά, εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 54χρονης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και συνελήφθησαν ένας 48χρονος και μία 57χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη.
Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν να πείσουν την 54χρονη, με το πρόσχημα μεγάλης οφειλής στην εφορία, να πραγματοποιήσει αναλήψεις από διάφορες τράπεζες των Σερρών του συνολικού χρηματικού ποσού των 90.300 ευρώ και να τους το παραδώσει.
Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών και στη συνέχεια να εντοπιστούν την Πέμπτη (15-1-2015) το μεσημέρι στις Σέρρες και να συλληφθούν.
Στην κατοχή της 57χρονης και σε όχημα ιδιοκτησίας της, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 87.000 ευρώ, το οποίο παραδόθηκε στην 54χρονη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συμβουλές προς τους πολίτες
Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους πολίτες:

  • να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα,
  • να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού,
  • να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.