Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.

Θόδωρος Καστρινός Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
Θόδωρος Καστρινός
Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ

Ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες, από τις πλημμύρες που έπληξαν  τον Νομό Σερρών. Σήμερα βρίσκεται στους δρόμους δίνοντας τη μάχη της επιβίωσης για τον ίδιο, την οικογένειά του και το βιος του. Μάχεται για να παραμείνει στη γη του. Αυτή η μάχη αποτελεί ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας.

Οι αγρότες δεν είναι επαίτες, δεν διεκδικούν ψίχουλα, δεν ζητούν κάποια επιδότηση.

Ζητούν να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν διατροφικά προϊόντα χαμηλού κόστους, να παράγουν πλούτο που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πατρίδα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, για την αναδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα, για να βγάλει το φουγάρο του εργοστασίου ζάχαρης ξανά καπνό και να παραμείνει ανοιχτό.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις δίκαιες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, είναι το σινιάλο που σηματοδοτεί και την στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες. Και το αποδεικνύει καθημερινά από την ημέρα που ορκίστηκε. Τόσες επισκέψεις υπουργών, υφυπουργών και υπηρεσιακών κυβερνητικών παραγόντων, τόσες συσκέψεις και συζητήσεις για το Νομό και τα προβλήματά του, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον και η θέληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου του Νομού είναι αδιαμφισβήτητα. Η επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες  για την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης, αποτελεί ένα ακόμη τεκμήριο του έντονου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τελευταία ο Νομός Σερρών. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι, η ανάπτυξη της χώρας, μέσα από την αγροτική οικονομία, αποτελεί πλέον εθνική υπόθεση.

Αντίπαλος, λοιπόν, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι αγροτοσυνδικαλιστές (όποιας κομματικής απόχρωσης), δεν είναι οι πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες (υποστηρικτές μέχρι χθες των μνημονιακών πολιτικών), δεν είναι πολύ περισσότερο οι Δήμαρχοι. Περιφερειάρχες, σύμβουλοι και άλλα τοπικά αιρετά στελέχη.

Αντίπαλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ίδια τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μοναδικός στόχος της είναι η επίλυσή τους.

Η κοινωνία γνωρίζει καλά τον καθένα μας. Ξέρει ποιος είναι και τι καπνό φουμάρει.

Η κοινωνία έχει μνήμη έχει και κρίση. Και βάζει τον καθένα στη θέση που του αρμόζει.

Στο τέλος όμως αυτό που μένει είναι τα προβλήματα και η προσπάθεια επίλυσής τους.

Εκεί κρινόμαστε όλοι. Και αυτοί που κυβερνούσαν τα τελευταία σαράντα (40) χρόνια και συσώρευσαν  όλα αυτά τα προβλήματα και εμείς οι Συριζαίαοι που ο λαός μας επέλεξε για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που δεν έλυσαν οι προηγούμενοι.

Θόδωρος Καστρινός

Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015