Ζητούν ελεύθερη διάβαση από τα διόδια στον Προμαχώνα, μέχρι…

Ζητούν ελεύθερη διάβαση από τα διόδια στον Προμαχώνα, μέχρι…

Με επιστολή τους Προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την οποία κοινοποιούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. η Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων του Προμαχώνα, ζητά ελεύθερη διέλευση από τα διόδια μέχρι να κατασκευαστεί (όπως προβλέπει η νομοθεσία) παράδρομος.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρουν:

«Οι ‘Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις» άρθρο 4 παρ.2 του Συντάγματος.

«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους» άρθρο 4 παρ.5 του Συντάγματος.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να κινούνται εντός της χώρας ελεύθερα και δίχως περιορισμούς.

Αν εντός της επικράτειας της χώρας δημιουργηθούν κλειστού τύπου αυτoκινητόδρομοι, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να λειτουργούν παράδρομοι(και όχι μόνο) για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

  • Δεν περιορίζεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.
  • Δεν περιορίζεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών δίχως νόμο της Πολιτείας.
  • Αν δημιουργηθούν κλειστού τύπου αυτοκινητόδρομοι η πολιτεία υποχρεωτικά προστατεύει τον πληθυσμό που ζει και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Α/Δ, ώστε να μετακινούνται από την μια πλευρά στην άλλη οι πολίτες.

Για τον λόγο αυτό μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις των υπεύθυνων εταιρειών για την κατασκευή και εκμετάλλευση  δρόμων είναι η κατασκευή παράδρομων.

Οι παράδρομοι σχεδιάζονται και γίνονται εντός των κατοικουμένων περιοχών (χωρίων, πόλεων κλπ) και ικανοποιούν τις ανάγκες των πληθυσμών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Α/Δ, ώστε να μετακινούνται από την μια πλευρά στην άλλη με παράλληλη κατασκευή ανισόπεδων ή υπόγειων διαβάσεων ανά 2,5-3,0 χιλιόμετρα.

Τα διόδια σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., έπρεπε να γίνουν 6 χιλιόμετρα μακριά από το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Ενώ είναι κλειστός Α/Δ υπάρχει ισόπεδη διάβαση στον κόμβο Αγκίστρου με την διέλευση ΤΡΑΚΤΕΡ και με το ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος.

Το έργο αυτό έγινε με την συμβολή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Οπότε οι Έλληνες πολίτες δεν έπρεπε να πληρώνουν διόδια.

Εσείς παραβλέψατε όλα τα παραπάνω και βάλατε τα διόδια χωρίς να σκεφτείτε τους  εργαζόμενους και επιχειρηματίες που μεταβαίνουν  καθημερινά στις εργασίες τους  και τους επιβαρύνετε με ένα επί πλέον έξοδο.

Για τους λόγους αυτούς και όταν το κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι νομοταγείς και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έτσι και το κράτος πρέπει να είναι και αυτό συνεπές στις δικές του υποχρεώσεις.

Δίχως παράδρομο  είναι παράνομη και καταχρηστική  η  καταβολή του αντιτίμου στα διόδια και γι’αυτό ζητάμε άμεσα μέχρι να γίνει ο παράδρομος την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια.