Ζητούν καλύτερες συνθήκες στα σχολεία του Δήμου Σερρών

μαθητές-τσάντεςΗ Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης  Δήμου Σερρών, καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας του δήμου Σερρών να στείλουν τους αντιπροσώπους τους στην Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Σερρών στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στo Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο «Κων/νος Καραμανλής» την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00.  Επίσης ζητά:

1. H πολιτεία να καθιερώσει-επιτρέψει το αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα σχολεία της χώρας (Α/θμιας & Β/θμιας) και από το Δήμο Σερρών να παρέχει νερό και της υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ με μηδενικό ή μειωμένο τιμολόγιο σε όλα τα σχολεία του δήμου.

2. Η πολιτεία να δεχθεί τους φετινούς επιτυχόντες στις σχολές αστυνομίας και όχι το 2015. Επίσης να καταργήσει το 0.5% των θέσεων των μουσουλμάνων υποψηφίων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. επειδή το θεωρούμε αντισυνταγματικό και άδικο έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, αφού όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου θρησκεύματος είναι νομικά ισότιμοι.

3. Η πολιτεία να καθιερώσει 20 μαθητές ανά τμήμα και όχι 25, 28 και 30 μαθητές σε όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης.

4. Η πολιτεία να σταματήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού και του γυμνασίου και να μην τα φέρει στα σχολεία ποτέ για να διδαχθούν στα ορθόδοξα ελληνόπουλα.

5. Η πολιτεία να πάρει πίσω το φορολογικό νομοσχέδιο για να υπάρχουν Έλληνες γονείς και του χρόνου στην Ελλάδα που να μπορούν να παρέχουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους για τροφή και μάθηση.

6. Η πολιτεία να πάρει πίσω το πειθαρχικό δίκαιο που προωθεί στους εκπαιδευτικούς γιατί καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και αδικεί τους εκπαιδευτικούς που προσπαθούν για το καλύτερο.